Kartoitamme liikunta-alan tulevaisuuden osaamistarpeita. Lue lisää ja vastaa kyselyyn su 16.6. mennessä!

Ravinto-ohjaus -kuvituskuva

Urheiluravitsemuksen perusopinnot

Urheiluravitsemuksen perusopinnot verkko-opintoina (30 op)

Opinnoissa syvennytään urheiluravitsemukseen useasta eri näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen. Perehdyt mm. eri lajien asettamiin ravitsemusfysiologisiin vaatimuksiin ja suorituskyvyn, palautumisen ja kehittymisen optimointiin, urheiluravitsemukseen eri ikäryhmissä, urheilijan syömishäiriöihin sekä urheilijan psyykkiseen hyvinvointiin ja sen tukemiseen. Teoriatiedon syventämisen lisäksi opinnoissa painotetaan vahvasti käytännönläheisyyttä.

Urheiluravitsemuksen opinnot soveltuvat hyvin kaikille työn, harrastusten tai oman mielenkiinnon vuoksi urheilun ja ravitsemuksen parissa toimiville, mm. valmentajille, ohjaajille ja urheilijoille sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot tarjoavat hyvän mahdollisuuden mm. täydentää ammatillista osaamista työelämässä ja soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Huomioithan, että opintojakso Liikkujan ravitsemuksen perusteet (6 op) tulee olla suoritettuna, ennen kuin voit ilmoittautua muille opintojaksoille. Urheilijan psyykkinen hyvinvointi (5 op) jakson voi kuitenkin suorittaa ilman että on suorittanut ravitsemuksen perusteita.

Urheiluravitsemuksen perusopinnot ovat aikataulutettuja verkko-opintoja; opintojaksot toteutuvat kerran lukuvuodessa alla olevina ajankohtina.

Opintokokonaisuus koostuu lv. 2023-24 seuraavista opintojaksoista:

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Koulutuksen kokonaishinta 450 € (alv 0%)

Tutustu koulutukseen tarkemmin tästä.

Lisätietoja: suunnittelija Maria Mukkala, maria.mukkala@uef.fi, puh. 040-766782

Itä-Suomen Yliopisto UEF -logo, musta tausta
UEF Jatkuvan oppimisen keskus -logo
SportEdu, oppien unelmiin -logo

Jaa tämä koulutus sosiaalisessa mediassa:

Muita mahdollisesti sinua kiinnostavia koulutuksia sivuillamme:

Skip to content